Etichete

Monitorul Social: România, cel mai scăzut consum de fructe şi legume din Uniunea Europeană, în pofida potenţialului agricol ridicat/ Aproape trei sferturi dintre români nu mănâncă deloc astfel de alimente

Monitorul Social: România, cel mai scăzut consum de fructe şi legume din Uniunea Europeană, în pofida potenţialului agricol ridicat/ Aproape trei sferturi dintre români nu mănâncă deloc astfel de alimente

România are una dintre cele mai scăzute rate de consum de fructe şi legume din Uniunea Europeană, deşi are un potenţial agricol ridicat: aproape 75% dintre români nu consumă nici măcar o porţie de legume sau fructe pe zi, iar 24% declară că mănâncă între o porţie şi patru porţii zilnic. Doar 2,4% dintre români consumă cinci porţii de legume şi fructe pe zi, aşa cum recomandă Organizaţia Mondială a Sănătăţii. În acelaşi timp, deşi România are 8,1% din terenul arabil utilizat în UE şi 4,2% din populaţia Uniunii, contribuie cu doar 1,9% la producţia anuală de legume proaspete şi 5,4% la producţia de fructe, ceea ce alimentează dependenţa de importuri şi preţuri mai ridicate pentru consumatori cu venituri mici, arată datele Eurostat prelucrate de Monitorul Social, proiect al Friedrich-Ebert-Stiftung România.